Volg Intrum Nederland

Lindorff Group: Voorgenomen fusie tussen Lindorff en Intrum Justitia is ingediend bij de Europese Commissie

Persbericht   •   apr 18, 2017 14:23 CEST

Nordic Capital Fund VIII, de aandeelhouder met een indirect meerderheidsbelang in Lindorff, heeft de Europese Commissie op 12 april 2017 op de hoogte gebracht van de voorgenomen fusie tussen Intrum Justitia en Lindorff. Dit om de weg te vervolgen conform de EU Merger Regulation.

De notificatie is ingediend volgens de richtlijnen van de standaard pre-notificatie fase van de Europese Commissie.

Het blijft het doel om de transactie in het tweede kwartaal van 2017 af te ronden, zoals eerder gecommuniceerd.

Over Lindorff:

Lindorff is al meer dan 100 jaar actief in het helpen van mensen door middel van credit management dienstverlening. Lindorff’s hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. Dit is de stad waar Eynar Lindorff het bedrijf oprichtte in 1898. Op dit moment heeft Lindorff 4.400 werknemers in 12 Europese landen die consumenten terug helpen naar een duurzame situatie waarin verantwoorde uitgaven mogelijk zijn. Nordic Capital Fund VIII bezit de meerderheid van de aandelen in de organisatie die voorziet in diverse debt collection services, het aankopen van schuldenportefeuilles als ook betaal- en facturatiediensten. In 2016 genereerde Lindorff een netto omzet van EUR 647 miljoen (2015 534 miljoen). Voor meer informatie kunt u onze website www.lindorff.com bezoeken.

Over Intrum Justitia:

Intrum Justitia biedt diverse diensten, waaronder de aankoop van creditposten, ontwikkeld om de cashflows en lange termijn winstgevendheid van haar klanten meetbaar te verbeteren. Intum Justitia is opgericht in 1923 en kent zo’n 4.000 werknemers in 20 markten. De geconsolideerde omzet in 2016 bedroeg SEK 6.1 miljard. Intrum Justitia AB is verbonden aan Nasdaq Stockholm sinds 2002. Voor meer informatie, bezoek www.intrum.com.

Over Nordic Capital:

Nordic Capital private equity funds heeft sinds 1989 voornamelijk in mid-market organisaties in de Nordics geïnvesteerd. Door toegewijd eigenaarschap, gerichte strategische ontwikkelingen en operationele verbeteringen weet Nordic Capital waarde te creëren met haar investeringen. De Nordic Capital Funsds investeren in organisaties in noord Europa en in geselecteerde internationale kansen. Het meest recente fonds is Nordic Capital Fund VIII met EUR 3.5 miljard in gecommitteerd kapitaal, voornamelijk verschaft door internationale institutionele investeerders als pensioenfondsen. De Nordic Capital Funds zijn gevestigd in Jersey, Kanaaleilanden, en worden geadviseerd door de NC Advisory entiteiten in Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie over Nordic Capital kunt u de volgende website bezoeken: www.nordiccapital.com.

Over Lindorff

Opgericht in 1898, nu Europa’s leidende leverancier van full-service credit management diensten. Dit van debt collection tot debt purchase als ook diensten omtrent facturatie en betaling.
Lindorff heeft 4.400 medewerkers in 12 landen. Haar hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. In 2016 genereerde Lindorff EUR 647 miljoen in net revenue (2015: EUR 534 miljoen). De eigenaar van (de meerderheid van) Lindorff is Nordic Capital Fund VIII.www.lindorff.com

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.