Volg Intrum Nederland

FENCA bezoek in Sofia

Blogpost   •   okt 12, 2017 09:57 CEST

André Groot (links) & Dirk Klok (rechts)

Op 27 tot en met 29 september waren André Groot (BVCM) en Dirk Klok (Intrum Justitia/Lindorff) in hun hoedanigheid van bestuurslid van de NVI, aanwezig op het FENCA (Federation of European National Collection Associations) Congres te Sofia, Bulgarije.

FENCA's visie is “Shaping the culture of debt collection”. Een mooi uitgangspunt voor het Congres. 

Een boeiend en interessant congres met vertegenwoordigers uit de gehele wereld.Een uiterst geschikt congres om met elkaar ervaringen en kennis uit te wisselen. Zo hadden André en Dirk een goed contact met Lee Berkley (UK), vice president of the FENCA, Peter Wallwork, CEO van Credit Services Association, Sébastien Bouchindhomme, délégue général de la FIGEC, met betrekking tot de zaken zoals deze thans in de publieke opinie in Nederland spelen. De UK heeft deze discussie reeds gevoerd met betrekking tot het kopen van vorderingen, de incasso, problematische schulden, toezichthouders etc. André en Dirk hebben Lee Berkley en Peter Wallwork ook uitgenodigd om met het NVI bestuur binnenkort van gedachten te wisselen en een strategie te bepalen.

Er waren hele goede workshops en presentaties. Hier leest u een greep uit de workshops en presentaties en discussies: 

  • Nudging consumer’s behavior to achieve better collection results, de Data Protectie Regelgeving (“GDPR”);
  • European facts and figures, how reputation matters, legal obstacles to international debt collection, macro economic on Europe, EU Legislation Trends (Insolvency Frame work, E Privacy Code etc); 
  • En op de laatste dag tevens de Algemene Leden Vergadering. 

Een uitermate professioneel bestuur onder voorzitterschap van Erwin Falkner en lobby bij de EEG in Brussel. Aan de orde kwam tevens het strategische document. Welke strategie zal er worden gevolgd, welke visie en missie liggen daaraan ten grondslag? Onderwerpen waar wij als NVI ook zeker ons voordeel mee kunnen doen. Wij kunnen de komende jaren veel verwachten van de FENCA en het is heel mooi om als NVI deel uit te mogen maken van deze pan-Europese vereniging.

André en Dirk vonden het een eer en genoegen om de NVI, Nederland, in Europa te mogen vertegenwoordigen.

Lees meer over de FENCA op: http://www.fenca.org/fenca# en NVI: http://www.nvio.nl/