Skip to content
De combinatie van Lindorff en Intrum Justitia creëert de toonaangevende leverancier met betrekking tot credit management diensten

Persbericht -

De combinatie van Lindorff en Intrum Justitia creëert de toonaangevende leverancier met betrekking tot credit management diensten

Vandaag, 27 juni 2017 is de combinatie van Intrum Justitia en Lindorff gesloten. Alle dochterondernemingen van Lock TopCo AS (moedermaatschappij van de Lindorff Groep) zijn volledig eigendom van Intrum Justita AB (publ). CEO en Voorzitter van de gecombineerde onderneming zal Mikael Ericson zijn, zoals op 9 juni 2017 bekend gemaakt is.

Op 12 juni 2017 heeft de Europese Commissie de combinatie van Intrum Justitia en Lindorff goedgekeurd. De goedkeuring is afhankelijk van de verkoop van Lindorff's activiteiten in Denemarken, Estland, Finland en Zweden, evenals de activiteiten van Intrum Justitia in Noorwegen, zoals op 18 mei 2017 bekend gemaakt.

De combinatie Intrum Justitia en Lindorff creëert een toonaangevende credit management organisatie met een lokale aanwezigheid in 23 landen in Europa met een team van ongeveer 8.000 medewerkers die toegewijd zijn om mensen te helpen naar een schuldenvrije situatie.

"Dit is een mijlpaal, niet alleen voor deze twee grote bedrijven, maar voor de gehele credit management industrie. Door onze krachten te bundelen, zullen klanten zowel lokaal als globaal profiteren van onze (Pan) Europese mogelijkheden, versterkte dienstverlening, innovatieve oplossingen en de beste wat betreft de naleving van wet- en regelgeving,” zegt Mikael Ericson, CEO en Voorzitter van de gecombineerde organisatie.

"Ik ben erg blij dat de combinatie van deze twee sterke bedrijven nu is afgerond. Samen vormen Intrum Justitia en Lindorff een marktleider die in staat zal zijn om significante waarde te leveren aan klanten, aandeelhouders en de samenleving. Er is een zeer goed gepositioneerde en gerespecteerde speler gecreëerd, zowel op het gebied van onze kennis als de geografische spreiding,” Zet Lars Lundquist, Voorzitter van de Raad van Bestuur in Intrum Justitia.

"Dit gecombineerde bedrijf zal een leidende kracht zijn in de vorming van de toekomst van credit management services. Nordic Capital ziet ernaar uit om de gecombineerde organisatie als beursgenoteerd bedrijf verder te ondersteunen en ziet het sterke potentieel voor verdere waardecreatie," zegt Kristoffer Melinder, Managing Partner, NC Advisory AB, adviseur van de Nordic Capital Funds.

In verband met de afronding van de transactie heeft de huidige Raad van Bestuur van Intrum Justitia, met toestemming van de extra Algemene Vergadering van 14 december 2016, besloten 59.193.594 nieuwe aandelen uit te keren tegen een inschrijvingsprijs van SEK 296,70 per aandeel aan de eigenaren van Lindorff, waarna ze 45% van de aandelen in Intrum Justitia bezitten, zoals aangekondigd in december 2016.

In verband met het aandelenemissie heeft Intrum Justitia een prospectus uitgegeven, dat op 28 juni 2017 door de Finansinspektionen zal worden goedgekeurd. Het prospectus wordt gepubliceerd op de website van Intrum Justitia, www.intrum.com.

Onderwerpen


Over Lindorff

Opgericht in 1898, nu Europa’s leidende leverancier van full-service credit management diensten. Dit van debt collection tot debt purchase als ook diensten omtrent facturatie en betaling.
Lindorff heeft 4.400 medewerkers in 12 landen. Haar hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. In 2016 genereerde Lindorff EUR 647 miljoen in net revenue (2015: EUR 534 miljoen). De eigenaar van (de meerderheid van) Lindorff is Nordic Capital Fund VIII. www.lindorff.com

Over Intrum Justitia:

Intrum Justitia biedt een brede dienstverlening aan waaronder debiteurenbeheer en incasso services en is er op gericht om de cashflow en lange termijn winstgevendheid van klanten meetbaar te verbeteren.

Intrum Justitia is opgericht in 1923 en heeft 4.200 medewerkers in 21 markten. De omzet in 2016 bedroeg 43 miljoen euro. Intrum Justitia staat beursgenoteerd op de Zweedse Nasdaq Stockholm sinds 2002. Meer informatie vindt u op www.intrum.nl.

Over Nordic Capital:

Nordic Capital private equity fondsen hebben geïnvesteerd in Mid-market bedrijven in voornamelijk de Nordic regio’s sinds 1989. Door toegewijde eigenaren te zijn en door gericht te zijn op strategische ontwikkelingen en operationele verbeteringen creëert Nordic Capital meerwaarde in haar investeringen. Nordic Capital investeert in bedrijven uit Noord Europa en doet internationaal geselecteerde beleggingsmogelijkheden. Het meest recente fonds van Nordic Capital is het Nordic Fund VIII met een toegezegd kapitaal van 3.5 miljard euro, wat hoofdzakelijk afkomstig is van internationale intentionele investeerders zoals pensioenfondsen. Nordic Capital Funds is gevestigd in Jersey, Channel Islands en worden geadviseerd door de NC Advisory entiteiten in Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Germany en Groot Brittannië. Meer informatie over Nordic Capital is te vinden op www.nordiccapital.com.

Perscontacten

Carlijn Hofland

Carlijn Hofland

Press contact Director Marketing & Communications Woordvoerder Intrum +31617119364

Gerelateerde verhalen