Volg Intrum Nederland

De gecombineerde organisatie Lindorff & Intrum Justitia neemt Mirus over

Persbericht   •   sep 19, 2017 14:16 CEST

v.l.n.r. Marc Knothe, Dirk Klok, Derk Bloemendaal, Bert Boot, Reza Atighi en Lennard Sigling.

Amersfoort, 19 september 2017 - Gecombineerde credit management organisatie Lindorff & Intrum Justitia acquireert Mirus International. Deze strategische overname versterkt Lindorff & Intrum Justitia’s positie als preferred partner van banken en financiële instellingen.

Mirus biedt oplossingen voor complexe, zakelijke debiteurenportefeuilles middels dienstverlening op het gebied van: audit & advisering, waardebepaling, monitoring en incasso of het begeleiden van de uitwinning.

"Deze overname maakt deel uit van de lange termijn strategie van de gecombineerde organisatie om in Nederland de belangrijkste aanbieder te worden met betrekking tot credit management services voor financiële instellingen. De medewerkers van Mirus staan bekend om hun expertise binnen de Nederlandse financiële sector. Gecombineerd met de hoogwaardige vaardigheden van Lindorff & Intrum Justitia zullen we een nieuwe benchmark stellen in de sector en over opwindende mogelijkheden voor verdere groei beschikken", aldus Marc Knothe, Regional Managing Director Western & Southern Europe van de gecombineerde organisatie.

“Mirus staat bekend om haar professionele en betrokken benadering, waarbij integriteit voorop staat. De gespecialiseerde expertise met betrekking tot grotere, meer complexe debiteurenportefeuilles, en de innovatieve productontwikkeling, waren de belangrijkste drivers voor deze overname”, legt Reza Atighi – Regional Investment Director van de gecombineerde organisatie – uit.

“Mirus is actief in een niche markt van credit management. Deze markt verandert in een snel tempo. Compliance en big data spelen een steeds grotere rol. De ruime expertise van Lindorff & Intrum Justitia zal van toegevoegde waarde zijn voor Mirus. Daarnaast krijgen onze afnemers door deze overname toegang tot een aanzienlijk ruimer pakket aan services. Kortom, wij kijken uit naar de komende samenwerking met Lindorff & Intrum Justitia!”, vertelt Derk Bloemendaal, Director Mirus.

Over Intrum Justitia en Lindorff

Op 27 juni 2017 zijn Intrum Justitia en Lindorff gecombineerd om zo de toonaangevende leverancier op het gebied van credit management services te vormen. Lindorff is opgericht in 1898 en biedt facturatie-, betalings- en incassodiensten aan alsmede de aankoop van schuldenportefeuilles.

Intrum Justitia werd opgericht in 1923 en biedt diverse diensten aan, waaronder de aankoop van vorderingen, die zijn ontworpen om de cash flow en de winstgevendheid van haar klanten meetbaar te verbeteren.

Intrum Justitia en Lindorff zijn samen actief in 23 landen door heel Europa. Dit met een team van ongeveer 8.000 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor een gezonde economie. Het gecombineerde bedrijf had in de twaalf maanden voor eind maart 2017 een pro forma omzet van 12,9 miljard SEK. Haar hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden. Intrum Justitia AB is genoteerd op Nasdaq Stockholm. Voor meer informatie, bezoek www.intrum.com of www.lindorff.com.