Volg Intrum Nederland

De klant en zijn privacy staan centraal

Persbericht   •   okt 26, 2017 09:10 CEST

Het gecombineerde credit management bedrijf Intrum Justitia & Lindorff voert doelbewust een sociaal maatschappelijk incassobeleid. Dit beleid is gericht op preventie van problematische schulden en het op een sociale en verantwoorde manier oplossen van schulden. We gaan altijd rechtmatig en op een structurele manier om met persoonlijke gegevens. In ons beleid is dataprotectie een essentieel onderdeel.

“Tot enkele jaren geleden hebben wij dataproducten gevoerd, maar in lijn met ons sociaal verantwoorde incassobeleid en wetgeving rondom privacy voeren we deze producten al lang niet meer. We kiezen voor een meer mensgerichte aanpak van vorderen en zijn al enige tijd bezig met het aanpassen van onze bedrijfsprocessen”, aldus Rick Terra, Managing Director van het gecombineerde Intrum Justitia en Lindorff. “We focussen op het oplossen van de schuldensituatie van de klant met een betalingsachterstand. We gebruiken data uitsluitend voor interne doeleinden gericht op het oplossen van de schuld.”

Strakkere wet,- en regelgeving omtrent betalingsgegevens zouden wij toejuichen om de consument beter tegen wanpraktijken te beschermen.

Over Lindorff

Op 27 juni 2017 zijn Intrum Justitia en Lindorff gecombineerd om de toonaangevende leverancier op het gebied van credit management services te vormen. Lindorff is opgericht in 1898 en biedt diensten als de aankoop van vorderingen, alsmede betalings- en facturatiediensten. Intrum Justitia werd opgericht in 1923 en biedt diensten als de aankoop van vorderingen, die zijn ontworpen om de cash flow en de winstgevendheid van haar klanten te verbeteren. De combinatie van Intrum Justitia en Lindorff heeft plaatselijke aanwezigheid binnen 23 landen in heel Europa en een team van ongeveer 8.000 medewerkers die zich inzetten voor een goede economie. Het gecombineerde bedrijf had voor de twaalf maanden eind maart 2017 een omzet van 12,9 miljard SEK en is gevestigd in Stockholm, Zweden. Intrum Justitia AB is genoteerd op Nasdaq Stockholm. Voor meer informatie, bezoek www.intrum.com of www.lindorff.com