Skip to content
Marc Knothe
Marc Knothe

Persbericht -

Marc Knothe benoemd tot Regionale Directeur van het gecombineerde Intrum Justitia en Lindorff

Persbericht - 29 juni 2017

Het nieuwe General Management Team van het gecombineerde Intrum Justitia en Lindorff is benoemd. Marc Knothe – Country Manager van Lindorff Nederland - is benoemd tot Regionaal Directeur voor West- en Zuid-Europa (RMD). Knothe maakt deel uit van het General Management Team en rapporteert aan Mikael Ericson, CEO & President van de gecombineerde organisatie. De komende weken zullen beslissingen genomen worden wat betreft de invulling van het Nederlandse managementteam.

De gecombineerde organisatie zal gestructureerd zijn in de volgende vier regio’s:

  1. Noord Europa – Denemarken, Estland, Finalnd, Letland, Lithouwen, Noorwegen en Zweden;
  2. Centraal & Oost Europa – Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije en Zwiterland;
  3. West & Zuid Europa – België, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal en United Kingdom;
  4. Spanje

"Ik ben erg blij met de aanstelling van Marc Knothe," zegt Mikael Ericson, CEO & President van het gecombineerde bedrijf. Marc Knothe heeft uitgebreide ervaring in de Europese credit management service industrie. "Dit is een combinatie van twee grote bedrijven. Samen vormen we de duidelijke marktleider in onze sector. Om succesvol te zijn, moeten we de kernsterktes van beide bedrijven benutten. Het managementteam en de algemene structuur moeten deze sterke punten weerspiegelen," zegt Mikael Ericson. "Het aangewezen team bestaat uit individuen die een sterke reeks vaardigheden en ervaringen vertegenwoordigen die nodig zijn om de gecombineerde organisatie naar het volgende niveau te brengen en de beloftes aan onze stakeholders waar te maken."

"Ik kijk er erg naar de start om te starten voor de gecombineerde organisatie en ben heel enthousiast om de westerse en zuidelijke regio’s te mogen leiden. We zijn nu de grootste CMS-speler en ik kijk uit naar de kansen die we samen aan kunnen gaan," zegt Marc Knothe.

Voordat Marc bij Lindorff startte, was hij lid van de Executive Board bij GFKL (onderdeel van Advent Intl), een groot incassobedrijf in Duitsland. Vóór deze periode vervulde hij topfuncties bij Bawag PSK, onderdeel van Cerberus Company, GEMoney Bank en Citigroup in Rusland, Oostenrijk, Italië en Duitsland.

Voor meer informatie over de leden van het senior management team kunt u terecht op www.lindorff.com of www.intrum.com.

Onderwerpen

Tags


Over Lindorff

Opgericht in 1898, nu Europa’s leidende leverancier van full-service credit management diensten. Dit van debt collection tot debt purchase als ook diensten omtrent facturatie en betaling.
Lindorff heeft 4.400 medewerkers in 12 landen. Haar hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. In 2016 genereerde Lindorff EUR 647 miljoen in net revenue (2015: EUR 534 miljoen). De eigenaar van (de meerderheid van) Lindorff is Nordic Capital Fund VIII.www.lindorff.com

Over Intrum Justitia:

Intrum Justitia biedt een brede dienstverlening aan waaronder debiteurenbeheer en incasso services en is er op gericht om de cashflow en lange termijn winstgevendheid van klanten meetbaar te verbeteren.

Intrum Justitia is opgericht in 1923 en heeft 4.200 medewerkers in 21 markten. De omzet in 2016 bedroeg 643 miljoen euro. Intrum Justitia staat beursgenoteerd op de Zweedse Nasdaq Stockholm sinds 2002. Meer informatie vindt u op www.intrum.nl.


Over Nordic Capital:

Nordic Capital private equity fondsen hebben geïnvesteerd in Mid-market bedrijven in voornamelijk de Nordic regio’s sinds 1989. Door toegewijde eigenaren te zijn en door gericht te zijn op strategische ontwikkelingen en operationele verbeteringen creëert Nordic Capital meerwaarde in haar investeringen. Nordic Capital investeert in bedrijven uit Noord Europa en doet internationaal geselecteerde beleggingsmogelijkheden. Het meest recente fonds van Nordic Capital is het Nordic Fund VIII met een toegezegd kapitaal van 3.5 miljard euro, wat hoofdzakelijk afkomstig is van internationale intentionele investeerders zoals pensioenfondsen. Nordic Capital Funds is gevestigd in Jersey, Channel Islands en worden geadviseerd door de NC Advisory entiteiten in Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Germany en Groot Brittannië. Meer informatie over Nordic Capital is te vinden op www.nordiccapital.com.

Perscontacten

Carlijn Hofland

Carlijn Hofland

Press contact Director Marketing & Communications Woordvoerder Intrum +31617119364

Gerelateerde verhalen